13 augusti

det har varit en djurdag idag. och en något förvirrad "på-vandringsdag"..

började dagen med sol och bad i nästan två timmar. sedan var vi lite turistiga och åkte på ett välkomstmöte, men detta bara för att vi skulle kunna fråga om dykningsturerna och båtturerna som anordnas. det är ju inga bra snorklingsvatten här inne, dels på grund av alla höööga härliga vågor och dels så finns det inte mycket att kolla på. och vi är så sugna på att uppleva "den andra världen" under ytan. och jag är sjuukt sugen på att dyka med tuber. så ja, vi åkte dit för att lyssna på detta. och sedan åkte vi med bussen till nått ställe som samarbetar med hotellet och charterbolaget som sålde läder, guld och diamanter. svindyrt.. men typ 30 % billigare än i sverige.
 
efter att vi lyckades komma ifrån en gubbe som ville sälja guldringar till min kära farmor (som alla btw tror är min mamma, she looks very young!) så begav vi oss på en upptäcksfärd för att hitta till den andra stranden på andra sidan marinan. efter mycket gående och ett lunchstopp hittade vi till den andra stranden. det var en trevlig lunchrestaurang med en snubbe som visade oss hur man kunde balansera gafflar på en tandpetare och gjorde en ros av en servett till mig och en rosett av en tygservett.


 

som sagt så hittade vi till den andra stranden och kom fram till att det var sjukt dumt att vi inte hade badkläder på oss eller med oss. så vi fick ligga i skuggan och dö av värmeslag. vi båda somnade och vaknade alldeles svettiga!! haha, så då gick vi och tog oss lite drinkar i en av barerna på stranden.





när vi satt där på stranden och hade det mysigt såg vi hur stora huvuden dök upp och ner i vattnet. det var havssköldpaddor! amaaaazing!



sen gick vi vidare till restaurang Dakapo som också låg precis vid stranden. där åt vi en supergod fisk som vi fick välja ut själva när den var.. liksom hel. haha. suuuuupergott!




efter att vi var mätta och belåtna försökte vi hitta den så fina omtalade strandpromenaden i mörkret. kan väl säga att den inte gick någevidare bra.. vi hittade en promenad som gick längs havet runt en udde och vi kom fram till marinan. SCORE tänkte vi! men där var det STOPP! stängsel, taggtråd och stora stoppskyltar.. så det var bara att vända om. sedan gick vi och virrade och letade efter den rätta strandpromenaden. och i vår förvirring träffade vi på en kackerlacka och tre kameler. tillslut kom vi fram till den där jävla promenaden och kunde konstatera att den endast var på vår sida marinan, vid vår strand. (y)

så nu ska vi sova. imorgon blir det förhoppningsvis en mindre förvirrad promenad bort till andra stranden. och så blir det sol och bad där.

godnattttt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0