22 november

Lilly är mycket bättre nu!

Svullnaden i fram har gått ner nästan helt nu och svullnaden som kom i höger bak i fredags har också gått över. Hon haltar inget heller. Så himla skönt! Jag var ute och gick med henne i lördags och mor var ute med henne igår, bara i 10 minuter. Hon tyckte att det var skönt att komma ut. Och idag ska hon nog få gå ut i hagen en sväng också.

Mina dagar har varit så jobbiga nu i helgen. Jobb både lördag och söndag. Och igår var det jobb heeeela dagen! Och idag går jag i skolan från klockan 08:30 till 18:00! KUL! Men intressant ska det dock bli idag mellan klockan 16-18. För då ska vi på föreläsning med med Carina Olsson-Melin. Och imorn ska vi först till skolan och sen ska vi på studiebesök på Active Stable. Lååånga dagar!

Nu är det dags för plugg!

PussoHej!<3

18 november

Halt häst, IGEN...!

Jag blir så sjukt ledsen! Lilly gör sig illa hela tiden! Skulle bara vilja skapa ett kuddland åt henne. Där allt var mjukt så att hon inte kan göra sig illa.

Nu är hon svullen i höger framknä och halt. Det hände i tisdags när jag var i Stockholm. Då tror vi att hon vrickade till sig eller något liknande när hon sprang in från hagen. I tisdags var benet rejält skullet och varmt, nu har det dock gått ner något. Men hon är ju fortfarande svullen och halt.
Vi har ringt till veterinären och dom sa att det kan vara en vrickning, sträckning eller till och med en fraktur. Det finns så mycket småben och fästen i knäet att det är svårt att avgöra. Men dom tyckte att vi hade gjort rätt med att låta henne ha boxvila och vi skulle fortsätta med det till på måndag då vi ska åka in till klinik om det inte blir bättre.

Min lilla prinsessa! Nu missar vi årets sista tävling! Och min sista tävling som junior. Lilla skruttehäst!

Men hon är så hemskt arg nu! Helt galet! Jag tyckte hon var arg förra veckan, men det är INGET mot det här! Lilla gumman, håller på att krypa ur skinnet! Hon är i alla fall jättesnäll när hon står inne om dagarna i alla fall. Tur det!



Jag har i alla fall ridit Pompe idag. Och i början var det inte kul. Jag red på fältet, och där brukar han inte ridas, och dessutom var det mörkt! Han ville inte vara där och gjorde några riktiga dumheter, men till slut gav han sig när han märkte att han ändå inte fick gå hem och att det bara blev jobbigare av att hålla på. Nu får vi se om han blir mitt projekt eller inte. Vi ska avvakta till på söndag för att se vad dom förra ägarna säger.. Nu när Lilly ska få vila upp sig ordentligt passar det ju bra med ett nytt projekt. Han är ju egentligen en fin häst! Bara man plockar fram det.

Nu ska jag sova! Ska till Stockholm imorn igen. hah.

PussoGodnatt!<3

15 november

Idag var det hoppträning med skolan för Fredrik Spetz som gällde. Lilly var ganska så fin och jag är rätt nöjd med träningen. Är dock lite besviken på att jag inte fick hoppa igenom henne så mycket som hade velat. Det var jättebra att vi fick jobba mycket med grunderna, alltså sitsen, vägarna och tempot. Men jag hade gärna velat hoppa igenom henne lite inför helgens tävling. Det går ju inte att rida så ordentligt hemma nu när det är så mörk och blött!

När jag kom hem red jag även Pompe. Han hade tydligen varit ganska dum mot Emelie igår och velat ha av henne. Men idag var han riktigt fin när jag red honom. Inget tjafs, utan han jobbade på bra.

Nu ska jag packa och sen blir det sängen. Nu taggar jag inför morgondagens färd till Stockholm och Bullet For My Valentine!

PussoHej!<3


11 november

Idag vad det dags för Lilly att komma igång lite igen. Jag red henne barbacka på banan med hacket. Vi joggade bara men hon var jättefin! Hon tyckte att det var skönt att komma ut och röra på sig lite. Hon har ju bara vilat i tre dagar men hon är redan så sur och rastlös! I boxen är hon så fruktansvärt sur nu så det är nästan galet! Haha, men hon blev helnöjd så fort hon kom ut. Lilla hästen. Igår tror jag inte att jag såg henne ha öronen framme knappt en enda gång. Och de få gångerna hon hade dom framme var det bara en väldigt kort stund!

Tur att hon ska sättas igång igen!

PussoHej!<3


<3

10 november

Här kommer även en film från Finspång den 29 augusti. Det var ju första tävlingen efter Lillys skada.
Den dagen slutade ju med en fjärdeplats och en femteplats.


10 november

Jag är ju så otroligt bra på att blogga!

Nu är Lilly vaccinerad och ska få vila helt och hållet tills imorn. Då ska hon skrittas och vart efter sättas igång lugnt. På måndag är det nämligen Fredrik Spetz-träning med skolan och nästa söndag är det årets sista tävling på mjölby som gäller.

Kanske skulle dra lite tävlingsresultat eftersom jag är så dålig på att blogga och har missat att skriva om halva tävlingssäsongen.

Oj oj, sist jag skrev var 12 september, DM på skogslotten..


16 oktober
Daniel Svensson-träning. Gick bra! Lilly var jättefin och lydig.

17 oktober
Tävling på Vikbolandet. Fin, men hade lite stolpe ut. Det var första inomhustävlingen och det märktes. Vi hade lite svårt att hitta galoppen och komma till ridning ordentilgt. Speciellt i 130. I 120 gick det ändå ganska bra. Hade ett retligt nedslag i omhoppningen dock. Men blev dock placerade på 0+4 fel.



30 oktober
Tävling på Björkvik. Väldigt fin! I 120 glömde jag dock vägen. Det var en A:0 och när jag glömde vägen red jag runt några hinder jag hade tänkt att rida innanför. Det bidrog då till att jag fick en sämre tid. Kom i alla fall fyra, men det kändes lite retligt att jag skulle kunnat placera mig mycket bättre om jag hade tagit den vägen jag hade planerat.



I 130 var hon också jättefin! Vi fick dock ett missförstånd på ett våghinder. Hon så inte avståndet riktigt, jag bad henne att gå av stort men hon tog ett halvt galoppsprång till och hann då inte upp. Så där hade vi 4 fel. Det var en A1:a och det var bara en enda nolla så det vart ingen omhoppning. Vi blev fyra även i denna klass. Hade placerat mig bättre i denna klass om jag hade galopperat på mera och tagit kortare vägar. Men jag hade en bra och trevligt runda och det är det som räknas.



7 november
Tävling i Linköping. Fin. Hade dock kassa förutsättningar. Framhoppningne endast i ett varv och det var djupt på kortsidorna så in i bängen! Både på framhoppningen och på tävlingsbanan. Inför 120 kunde jag knappt hoppa fram alls. Startade sent i klassen så det var helt uppgrävt på framhoppningen. Man landade liksom som i en grop efter oxern. Men hon var ändå fin i klassen. Hade en ner i omhoppningen. Nådde inte riktigt över en oxer som stod ur sväng. Jag vågade inte riktigt galoppera ut på grund av att det var så djupt på kortsidorna. Hamnade precis utanför placering.
I 130 var förutsättningarna bättre. Vi startade tidigare i klassen, så då var det inte lika dåligt underlag. Vi hade dock ett nedslag. Det var på ett plank som hade som påbyggnader. Och smart som jag är red jag på det högsta.. Lilly blev lite lurad av det och lyfte inte på benen tillräckligt. Men annars var hon riktigt fin i den klassen.

Nu ska vi ladda upp inför Mjölby, årets sista tävling. Sen blir det lite vila för damen.

Sen ska jag upp och hjälpa Bella att klippa Lilli. Planen var egentligen att jag skulle ha dressyrträning för Bella idag. Men eftersom vintern har slagit till nu och det är hårt på ridbanorna. Så fick det bli klippning istället.

PussoHej!<3

RSS 2.0